loading

Aktualno

PROJEKT „KRENI NA ZELENO…“ PREDSTAVLJEN NA 28. HRVATSKOM SIMPOZIJU OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
05.12.2023.

PROJEKT „KRENI NA ZELENO…“ PREDSTAVLJEN NA 28. HRVATSKOM SIMPOZIJU OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

U suorganizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, održan je 28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem. Simpozij je bio posvećen temi "Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti". Ovaj tradicionalni skup, najveći godišnji događaj te vrste u regiji, održan je u Hotelu Diplomat od 27. do 28. studenoga pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MROSP) te Grada Zagreba.

Drugog dana simpozija, održana je i Konferencija pod nazivom "Zajedno znanjem", koja se odvijala pod motom "Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati". Ova Konferencija bila je sastavni dio Razvojne suradnje u području Centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Raspravljalo se o uključivanju organiziranog civilnog društva iz programskog područja svakog Centra znanja u stvaranje uključive i solidarne Hrvatske, digitalne Hrvatske i zelene i održive Hrvatske.

Na ovom značajnom događaju Kristina Peruničić predstavila je projekt "Kreni na zeleno...", koji ima za cilj poticati usvajanje zelene agende među udrugama osoba s invaliditetom te izrađeni istoimeni videospot i Priručnik za zeleno poslovanje udruga osoba s invaliditetom.

Videospot, kroz atraktivne vizuale i snažne poruke, ističe važnost ekološki osviještenog poslovanja udruga osoba s invaliditetom. Spot je naglasio kako održivo poslovanje može ne samo pridonijeti zaštiti okoliša nego i stvarati nove prilike za ekonomski rast organizacija.

Priručnik za zeleno poslovanje udruga osoba s invaliditetom predstavlja praktičan alat koji pruža smjernice i savjete za implementaciju održivih praksi unutar udruga. Ovaj priručnik poziva udruge da prepoznaju svoju ulogu u očuvanju okoliša te potiče na primjenu konkretnih koraka kako bi postale odgovorne prema prirodi.

Projekt prezentiran na Simpoziju i konferenciji "Zajedno znanjem", predstavlja značajan korak prema uključivanju osoba s invaliditetom u održivi razvoj društva. Kroz poticanje na zeleno poslovanje, stvara se platforma za aktivno sudjelovanje udruga u globalnim naporima za očuvanje okoliša i izgradnju održivije budućnosti.

 

Mobilnost
Erasmus
EU
SOIH
NOOIS
POSI
HSGN
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija