loading

Aktualno

POTICAJ ZELENOM POSLOVANJU UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM
11.10.2023.

POTICAJ ZELENOM POSLOVANJU UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, prijavom projekta „Kreni na zeleno…“ na Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2023. godinu u području Ključne aktivnost 2 (KA2) – Suradnja organizacija i institucija: Partnerstva za suradnju – Mala partnerstva odlučno je poduprla zelenu agendu.

U partnerstvu s Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije, Pravobraniteljem za osobe s invaliditetom i Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih SOIH postala je neumoran zagovornik podizanja razine svijesti o važnosti brige o okolišu i zelenog djelovanja u udrugama osoba s invaliditetom čime utire put ka održivoj budućnosti.

S obzirom na veliki utjecaj poslovnog svijeta na okoliš, u okviru Projekta izrađen je Priručnik za zeleno poslovanje udruga osoba s invaliditetom, osmišljen upravo kako bi pomogao organizacijama da prihvate održive prakse na radnom mjestu. S fokusom na smanjenje ugljičnog otiska, očuvanje resursa i promicanje zdravijeg radnog mjesta Priručnik nudi vrijedne uvide i djelotvorne korake za transformaciju tradicionalnih ureda u zelene, održive radne prostore.

Još jedan vrijedan alat izrađen u okviru Projekta, a koji služi kao poticaj ne samo udrugama nego i ostalim poslodavcima da promjene paradigmu poslovanja u zeleno poslovanje, je videospot „Kreni na zeleno…“. Ova vizualna poruka naglašava važnost aktivnog sudjelovanja u brizi za okoliš te poziva sve subjekte da primijene navedene alate u svakodnevnom radu.

Kroz zajednički napor možemo stvoriti održivo poslovno okruženje koje će pozitivno utjecati na okoliš i buduće generacije. Krenimo na zeleno zajedno!

 

Videospot "Kreni na zeleno" na srpskom jeziku

Priručnik za zeleno poslovanje udruga osoba s invaliditetom na ćirilici

Mobilnost
Erasmus
EU
SOIH
NOOIS
POSI
HSGN
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija