loading

Aktualno

ODRŽAN PARTNERSKI EVALUACIJSKI SASTANAK ERASMUS+ PROJEKTA “KRENI NA ZELENO…”
13.12.2023.

ODRŽAN PARTNERSKI EVALUACIJSKI SASTANAK ERASMUS+ PROJEKTA “KRENI NA ZELENO…”

U susret završetku Erasmus+ projekta “Kreni na zeleno…” (2022-3-HR01-KA210-YOU-000101382), koji nedvojbeno ima poseban značaj za podizanje razine svijesti o važnosti brige o okolišu i poticanje zelenog djelovanje u udrugama osoba s invaliditetom, održan je dana 12. prosinca partnerski evaluacijski sastanak.

Kako bi se analizirale sve provedene projektne aktivnosti i ocijenio njihov utjecaj, na sastanku su se okupili svi predstavnici partnera na projektu te mlade osobe s invaliditetom iz Hrvatske i Srbije koje su sudjelovale u projektnim aktivnostima. U veseloj predblagdanskoj atmosferi raspravljalo se o tome kako je partnerska sinergija kontinuiranim i motiviranom radom doprinijela jačanju svijesti o važnosti održivosti među udrugama osoba s invaliditetom.

Zaključeno je kako Projekt zasigurno predstavlja važan i veliki korak prema uključivanju osoba s invaliditetom u održivi razvoj društva, a započeti put vrijedno je nastaviti i dalje što pokazuje predanost partnera dugoročnom cilju – izgradnji održive budućnosti. U tu svrhu partneri na projektu nastavit će poticati primjenu zelenih standarda u radu edukacijom predstavnika civilnoga društva te promocijom „Priručnika o zelenom poslovanju udruga osoba s invaliditetom“ i videospota „Kreni na zeleno…“ kao praktičnim alatima koji pružaju smjernice i savjete za implementaciju održivih praksi unutar ureda.

Također, dogovoreni su detalji u organizaciji Završne konferencije Projekta koja će se održati online dana 15. prosinca s početkom u 13.00 sati.

Motivirani postignutim rezultatima i uspješnošću partnerstva, prisutni na sastanku dali su prijedloge budućih suradnji, kako na provedbi zelene agende tako i na drugim aktivnostima koje se tiču unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom, jačanja pokreta osoba s invaliditetom i poticanja mladih s invaliditetom na aktivno sudjelovanje u društvu.

Mobilnost
Erasmus
EU
SOIH
NOOIS
POSI
HSGN
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija